Behandling for unge

Hvordan du hjælpes videre

Hvis du sidder og læser dette er du muligvis ung og oplever at du har behov for hjælp til at komme videre. Det kan der være mange grunde til. Det kan være at du føler dig ensom, misforstået eller døjer med oplevelsen af ikke at slå til. Måske har du mistet en du holder af eller måske er det svært i forhold til vennerne. Det kan også være at du gruer for eksamen eller hvad der skal ske i fremtiden.

Unge i krise

Jeg har som psykolog haft samtale med mange forskellige unge som har kæmpet med alt fra ensomhedsfølelse, selvskade, misbrug, angst og oplevelsen af at føle sig mindre værd eller anderledes. Jeg har lært unge at kende med mange forskellige diagnoser og vi har talt om hvordan det har påvirket dem og de udfordringer, begrænsninger men også muligheder der er sprunget ud af deres diagnoser.

Jeg kan først og fremmest give dig et trygt rum for at dele dine tanker med mig. Jeg kan give dig redskaber til at komme videre og jeg lytter og stiller spørgsmål som åbner op for nye handlemuligheder. Når det giver mening kan dine nærmeste også inviteres med i samtalen, hvis det hjælper dig videre i den retning du gerne vil gå.

Behandlingsmetoder

Hvilke metoder kan gavne unge?

I forhold til de redskaber jeg bruger i samtalerne er jeg inspireret af den kognitive terapiform som du kan læse mere om her på siden. Det afhænger lidt af den problemstilling du kommer med hvilken form samtalerne vil have. Den kognitive tilgang er særlig god hvis du har angst, er trist eller kæmper med lav selvtillid. Læs mere om kognitiv terapi her